Opozorilo Piškotki se uporabljajo na tem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Če nadaljujete, predvidevamo, da se strinjate s prejemanjem piškotkov s te strani. OK

Zgodba o ljubezni do čevljev

 

Ljubezen do čevljev mi je bila položena v zibelko. Izhajam namreč iz družine, ki se čevljarstvu posveča že vse od leta 1919. Bogato znanje sem kot majhna deklica pridobivala od dedka in ga nato nadgradila na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Po končanem študiju sem leta 2005 ustanovila svojo blagovno znamko unikatnih čevljev A.Viryent. Z željo, da stara čevljarska znanja ne bi izumrla, sem sodoben dizajn združila z znanjem, ki mi ga je predal dedek in stoletja starim načinom dela.

Moje poslanstvo

Moje poslanstvo je ustvarjanje čevljev, ki s svojo estetsko dovršenostjo pritegnejo poglede, njihovi lastniki pa v mehkobi in udobju mojih čevljev doživljajo najbolj dragocene trenutke svojega življenja.

Moja pot

Javnosti sem se prvič predstavila leta 2005 s samostojno razstavo z naslovom »Čevlji v mestu« pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana v galeriji Kresija v Ljubljani. Čevlji, narejeni izpod mojih rok, so nato večkrat dopolnjevali zmagovalne kreacije natečajev naših oblikovalcev za Miss Slovenije.

Ponosna sem, da je moje delo doživelo velik odziv tudi na tujih tleh. Unikatni čevlji z idrijsko čipko so bili razstavljeni v evropskem parlamentu v Bruslju, kjer sem imela novembra 2007 svojo drugo samostojno razstavo. Leta 2008 se je le-ta preselila v ljubljansko galerijo Kresija in bila kot samostojna razstava v celoti uvrščena v program razstav v okviru Festivala idrijske čipke 2008 v Idriji.

Kot prva slovenska podjetnica sem se z ročno izdelanimi unikatnimi čevlji novembra 2011 predstavila na prestižnem dogodku »Luxury, please« na Dunaju. Čevlji so predstavljali delo slovenske kulturne dediščine in so primerni za najbolj petične evropske kupce.

Septembra 2016 sem najela del proizvodnih prostorov nekdanje tovarne Peko in skupaj z ekipo na trg lansirala kolekcijo prvih čevljev. Kljub trudu smo se znašli pred dejstvom, da s premajhnimi prihodki, ki smo jih ustvarili s prodajo prve kolekcije, nismo mogli kupiti strojev iz stečajne mase, prav tako nismo imeli dovolj sredstev za nakup stavbe nekdanje tovarne Peko.

Kdo nosi čevlje A.Viryent

Čevlje s podpisom A.Viryent ponosno nosi Hollywoodski igralec Ben Affleck, nekdanja slovenska ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, nekdanja predsednica vlade RS Alenka Bratušek, nj.eksc. Franc Dreu – nekdanji častni konzul Luksemburga, Tanja Pečar – prva dama Republike Slovenije, Bojan Sever – župan Idrije in še več tisoč ljudi tako po Sloveniji kot tudi po svetu.

 

 

 

 

TE ZANIMA VEČ

Vnesite svoj e-poštni naslov za prejemanje novic.

Powered by Hungryweb.