Opozorilo Piškotki se uporabljajo na tem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Če nadaljujete, predvidevamo, da se strinjate s prejemanjem piškotkov s te strani. OK

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Registracija

Ob naročilu izdelka v spletni trgovini viryent.com se ni potrebno registrirati. Za uspešen nakup so potrebni naslednji podatki: ime in priimek, naslov plačnika oz. naslov za dostav in e-naslov, na katerega kupec prejme potrdilo o nakupu. Z uspešno oddanim naročilom oz. nakupom na spletni strani soglašate z vsemi pogoji poslovanja, ki so navedeni na spletni trgovini viryent.com 

 

Naročanje

Vsa naročila potekajo preko spletne trgovine www.viryent.com in so dostopna 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate lahko med vsemi objavljenimi izdelki in storitvami. Če pa želenega artikla ni na zalogi nam pošljite poizvedbo na info@viryent.com in obvestili vas bomo ali je dobava možna. Artikli v spletni trgovini so izdelani iz naravnega usnja, razen, če je v opisu izdelka navedeno drugače. Za podrobnejše informacije, glede sestave posameznega artikla, nas kontaktirajte po elektronski pošti. Cene veljajo do trenutka objave novega cenika na spletni strani. Vse cene izdelkov v spletni trgovini www.viryent.com so v evrih in vsebujejo DDV, razen če ni drugače posebej označeno.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec na spletni strani odda naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca. Pogodba bo shranjena pri našem podjetju, dostop do nje je možen osebno na naslovu podjetja, po pošti ali po e-pošti.

 

Status naročila

Status vašega naročila prejmete preko e-pošte. Vsako spremembo vašega naročila dobite na vaš e-naslov katerega ste navedli ob nakupu, zato je spremljanje vaše e-pošte pomembno.

 

Dostavni rok

Dostavni rok naročenih izdelkov se od izdelka do izdelka razlikuje. O natančnem datumu in načinu dostave vas bomo predhodno obvestili na e-mail naslov, katerega ste nam zaupali ob naročilu.

 

Načini plačila

Blago in storitve preko spletne trgovine www.viryent.com lahko uporabnik plača na 2 načina:

 1. S kreditno kartico preko sistema PayPal oz. s sistemom Paypal
 2. Preko TRR po izdanem predračunu
 • Preko TRR po izdanem predračunu:

Kupcu preko e-pošte izdamo predračun za naročeno blago oz. naročilo takoj po izvedbi nakupa, ki ga poravna z nakazilom na TRR podjetja. Blago bo za vas rezervirano do prejema plačila oziroma največ 24 ur po prejemu naročila. Potrdilo naročila vam bomo poslali takoj ko bo na TRR podjetja razvidno, da je bilo plačilo uspešno izvedeno.

 • S kreditno kartico preko sistema PayPal oz. s sistemom Paypal

Pri plačilu preko PayPal-a, boste po oddanem naročilu preusmerjeni na procesni center PayPal. To je varen sistem, ki omogoča plačilo s kreditnimi karticami vsem neregistriranim uporabnikom, ter plačilo s PayPal računom vsem registriranim uporabnikom. Za plačilo preko PayPal-a ponudnik zaračuna dodatne 3% za strošek transakcije, kar je prikazano tudi pri zaključku naročila.

 

Obvestilo o računu in obveznosti kupca

Obvestilo o obveznosti izdaje računa in izročitve računa kupcu ter obveznosti kupca, da prevzame in zadrži izdani račun je na voljo na naslednji povezavi:  "Vklopi razum, zahtevaj račun!"

 

Reklamacije in vračilo blaga

Vsako reklamacijo bomo poskušali rešiti v dobro kupca, v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Potrošnik ima v skladu s Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) pravico, da v 14 dneh od prejetja blaga podjetju sporoči oz. poda izjavo, da odstopa od pogodbe (nakupa), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži podjetju na obrazcu, (klikni za prenos obrazca) ali z nedvoumno izjavo, ki jo pošlje na info@viryent.com, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Kupec ima za tem 14 dni, da blago vrne v nespremenjeni količini in obliki ter ga pošlje podjetju na naslov za vračila in menjave: Alja Viryent & Co. d.o.o., Predilniška cesta 14, 4290 Tržič. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom pogodbe (nakupa), je neposreden strošek vračila blaga. Vračila blaga z odkupninami ne sprejemamo. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Vračilu kupec obvezno priloži kopijo računa. Kupnino za izdelek mu bomo nakazali na bančni račun (TRR), ki nam ga mora posredovati ob vračilu blaga. Nakazilo bomo izvršili nemudoma ko bo to mogoče, vendar ne kasneje kot v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Slike oz. fotografije artiklov, ki so objavljene v spletni trgovini www.viryent.com , so zaradi specifike spletne trgovine digitalno obdelane, zato ne izključujemo odstopanja v barvnem odtenku prejetega artikla.  Do razlik v barvnem odtenku artikla lahko pride tudi zaradi uporabe različnih nastavitev zaslonov in uporabe različnih naprav za dostop do spletne trgovine. Vsaka naprava (računalnik, mobilni telefon, dlančnik...) prikazuje barve in barvne odtenke z določenim odstopanjem od dejanskega stanja.  

 

Seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake

V skladu z ZVPot je napaka stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Za spletne nakupe lahko kupec, ki je potrošnik v skladu z določbami ZVPot, uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake, v roku dveh let od kar je bila stvar izročena, kar izkazuje z originalnim računom in potrdilom o dostavi blaga. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice na sledeč način:

 • če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
 • kupec mora prodajalca obvestiti preko info@viryent.com in natančneje opisati napako ter ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.
 • obvestilo o napaki lahko kupec ponudniku sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo.

Ponudnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Če napaka ni sporna, ponudnik čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni, ugodi kupčevi zahtevi. Ponudnik pisno odgovori kupcu na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je napaka sporna. Če ponudnik uniči ali izgubi proizvod, ki mu je bil dan v popravilo, vzdrževanje ali dodelavo, je dolžan kupcu po njegovi izbiri izročiti v osmih dneh nov enak proizvod ali mu takoj plačati odškodnino v višini drobnoprodajne cene novega proizvoda. Kupec je v primeru odobrene reklamacije za stvarno napako upravičen tudi do povračila morebitnega stroška dostave, ki ga je imel v primeru spletnega nakupa. Kupec, ki ni potrošnik v skladu z ZVPot, svoje pravice do jamčevalnih zahtevkov uveljavlja z veljavno zakonodajo. 

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju sporov (ZIsRPS) ponudnik v splošnih pogojih poslovanja obvešča, da trenutno ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu s tem zakonom. V skladu s 4. odstavkom istega člena ponudnik objavlja povezavo na platformo za SRPS tukaj

 

Izjava o varovanju osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje reklamnega in informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Spletne strani imajo nameščen Comodo SSL (Secure Sockets Layer) cerifikat z najvišjo stopnjo zaščite, ki med pošiljanjem podatkov varuje osebne podatke pred zunanjimi vdori.

 

Odjava od prejemanja komercialnih in informativnih sporočil

Prejemanje reklamnih in informativnih elektronskih sporočil (E-novičke) lahko prekličete tako, da na elektronski naslov, s katerega ste prejeli sporočilo odgovorite z besedo "Odjava". Ponovna prijava je mogoča v spletni trgovini ali z oddajo novega naročila.

 

Podjetje

Podjetje Alja Viryent & Co d.o.o. je vpisano v poslovni register Slovenije AJPES z dnem 23.11.2016 z matično številko 7182945000. ID za DDV je 17304113. Podjetje ni zavezano k nobenim kodeksom ravnanja. Podjetje je vpisano v sodni register pod številko SRG 2016/50041.  

 

Pritožbe, reklamacije in informacije

V primeru pritožb, reklamacij in informacij povezanih z našimi storitvami nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na naslov info@viryent.com ali po pošti na naslov: 

Alja Viryent & Co. d.o.o.

Predilniška cesta 14

4290 Tržič  

 

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. Splošni pogoji veljajo od 1.10.2018 dalje.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev.

 

TE ZANIMA VEČ

Vnesite svoj e-poštni naslov za prejemanje novic.

Powered by Hungryweb.