Opozorilo Piškotki se uporabljajo na tem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Če nadaljujete, predvidevamo, da se strinjate s prejemanjem piškotkov s te strani. OK

Od višine se zvrti

13/08/2017
@ Imode imode

Visoke pete, dolge noge – podoba, ki jo imamo radi vsi tako moški kot ženske.

Žal pa ti na videz stilski in seksi čevlji velikokrat povzročajo že po nekaj minutah nošenja pekoče bolečine v stopalih in nogah.Najpogostejši glavni krivec poleg materiala čevlja je seveda višina pete. Visoke pete pa nam tudi na dolgi rok lahko povzročijo številne druge resnejše zdravstvene težave.

Ali bi bilo torej bolje nositi obutev popolnoma brez pet? Ne, saj zadnji podatki kažejo na to, da tudi obutev popolnoma brez pet škodi zdravju in ni nič bolj udobnejša kot neprimerne pete. Obutev brez pete namreč običajno ne vsebuje nobene podpore stopalnega loka ali blažitve, kar lahko ob ali po hoji v njih povzroči bolečine v stopalih, škodi pa tudi sklepom in hrbtu.

Idealna višina?

Idealno je, če peta ni ne previsoka oziroma prenizka. Dovolj je že, da je obutev malce privzdignjena in ima vsaj nekje 2 centimetra visoko peto, saj bo tako stopalo v bolj stabilnem položaju. Sicer pa tudi ob nošenju višjih pet je priporočljiva višina do 7 centimetrov.

TE ZANIMA VEČ

Vnesite svoj e-poštni naslov za prejemanje novic.

Powered by Hungryweb.